OFFROAD.SE

» Vem är vi
» Hbg offroaders
» Skäll/Beröm

  KLUBBAR

» Klubbar
» Föreningar och
» Organisationer


  TRÄFFAR

» Träffkalendern
» Reportage

  TÄVLINGAR

» Biltrial 4x4 2011
» Challenge/Trophy
» Formula Offroad
» Monsterrace
» Svenska
   tävlingsbilar


  FORUM
» Ba´Zukis
   gamla forum
» Pirate 4x4
» 4x4 Sweden
» Garagebilder
» Filmer
» Offroadnyheter

  ARKIVET

» Biltrial 4x4 2009
» Biltrial 4x4 2008
» Biltrial 4x4 2007
» Biltrial 4x4 2006
» Biltrial 4x4 2005
» Biltrial 4x4 2004
» Biltrial 4x4 2003
» Biltrial 4x4 2002
  Älgaköret 13/10 i Borås 


Lördagen den trettonde oktober åkte delar av HBG-offroaders (Lasse och Martin) till Borås för att prova lite stenklättring. Denna här gången hade vi bara Lasses Suzican med oss.

Efter att ha besegrat sömnen och de 20 milen från Helsingborg till Borås så var det bara att lasta av och ge oss ut bland stenen. Lasse lovade att ta det lugnt med leran så jag (Martin) åkte i lågskor.

Vi började lugnt men efter en timme siktade vi ett litet lerhål som vi skulle korsa. Tyvärr så var där en kant, så plötsligt sjönk vi. I detta läget är inte lågskor bra. Lasse var dock lika lycklig som alltid annars ... När sedan lervattnet slog upp över stolen också så flydde jag. Det var tur att vi körde utan tak så den vägen var fri.Efter att ha bökat fram och tillbaka ett par minuter så stannade motorn, dessutom dog startmotorn. I detta läget kunde vi bara be väldigt snällt om hjälp från några förbipasserande personer med vinsch.Bogsering till parkeringen och renovering av startmotor stod närmast på listan. Trots upprepade återupplivningsförsök med bland annat elchocker kunde vi tillslut endast dödförklara den vid tolvtiden.Precis som vi hade blivit uppdragna ur leran så kom det en liten lustig sak körande. Det såg ut som en Hundkoja som käkat för mycket anabola steroider, men den lät som en Suzuki, så jag misstänker att vi såg ytterligare en "blandras-bil" i skogen.Trots att det kändes lite snopet så fanns det inget annat att göra än att traska omkring i skogen och njuta av det fina vädret och se hur det går för de andra.

Här ser vi den alltid så glade Göteborgaren Martin studerande en Suzuki som slipar av färgen på tröskellådan mot en sten.Mattias försöker välta Mahindran men misslyckas. Han verkade dock mest nöjd med att ha misslyckats.Hmmm! 6-hjulsdrift är inte till så stor nytta när marktrycket är i stort sett ingenting. Killen i 13-bilen hade lite problem i backen.Även ATV är välkomna och de är dessutom lätta att hjälpa om det börjar luta. Mathias studerar noga vad som händer...Även här hittade vi Martin med sin ATV. Vi tror båda att han hade kul…Några ATV-förare tyckte visst inte att de blivit skitiga nog, utan avslutade dagen med ett ordentligt lerbad. Visserligen är det bra för hyn, det här med lerinpackning, men det var inte direkt varmt så det verkade inte så trevligt. Dock så log dom med hela ansiktet ändå, så det var kanske inte en så kall upplevelse.

Det var fortfarande någon timme kvar innan dagens körning var slut, men jag (Lasse) var lite sur och oinspirerad eftersom jag inte hade fått köra så mycket, så vi lastade Suzicán och drog oss hemåt. Tyvärr så blev det inte så mycket fotograferat, men jag tror ni förstår varför... Det kändes lite snopet att köra 20mil enkel resa bara för att få köra någon timme, men sådant är spelets regler

Den 26 December är det åter dags att åka till Borås och då hoppas jag att jag ska få en hel bil med hem. Terrängen i Borås passar Suzicán som en hand i en handske, men det sliter hårt på grejerna. Hitintills så är ställningen 3-0 till Borås.

Först knäcktes Suzicáns originalmotor bland stenarna. Nästa träff "tappade" jag elektroniken på automaten, och därmed styrningen på lådan. I och för sig först på träffens andra dag, men ändå. Och nu dog startmotorn. Jaja. Bara att ta nya tag, så ses vi kanske på Brôt den 26:e .


Text: Martin Nilsson
och Lasse Larsson
Foto: Lasse Larsson
 


Vad är på gång.

5/2
TT & ATV - Ökna-Vetlanda.

6/2
TT & ATV - Vånga-Kristianstad.

26/2
TT & ATV - Brändåsen-Kumla.

27/2
TT & ATV - Häradshammar-Norrköping.

19-20/3
Toyota 4WD club Danmark Trialcup.

2/4
TT & ATV - Brändåsen-Kumla.

3/4
TT & ATV - Häradshammar-Norrköping.

9-10/4
Challenge/trophy i vetlanda/ökna.

23/4
TT & ATV - Ökna-Vetlanda.

24/4
TT & ATV - Vånga-Kristianstad.

7/5
TT & ATV - Olerum-Söderköping.

28-29/5
Toyota 4WD club Danmark Trialcup.

28/5
TT & ATV - Brändåsen-Kumla.

29/5
TT & ATV - Häradshammar-Norrköping.

4/6
Biltrial 4x4 cup.

11/6
TT & ATV - Ökna-Vetlanda.

12/6
TT & ATV - Vånga-Kristianstad.   Copyright Offroad.se 2001-2009 eller respektive partner. Teknisk produktion Lasse Larsson
   Information om offroad.se - feedback - kontakta oss